Wednesday, August 12, 2009

Szarvasgombás receptverseny - már csak öt nap a nevezésre!

Már csak öt napotok van, hogy jelentkezzetek a szarvasgombás ételek receptversenyére, mely a Hőgyészi Szarvasgomba Búcsú keretében kerül megrendezésre. A versenyre két ételt kell nevezni, a legjobbak a döntőbe kerülve a helyszínen főzik meg pályaművüket. Részletek itt. A búcsúban mindent meg lehet tudni a szarvasgombáról, meg lehet nézni egy szarvasgombakereső versenyt, mindenféle szarvasgombás terméket meg lehet kóstolni is ismerni. Jó mulatság lesz! A receptverseny döntősei mind ajándékot kapnak, a helyezettekre pedig nagyszerű díjak várnak. Nem érdemes kihagyni!

És kedvcsinálóul egy recept:

Nyári céklás, szarvas gombás pipette rigate

Hozzávalók (2 személyre):

30 dkg pipette rigate tészta
4 kicsi zsenge nyári cékla
1 marék zsenge céklalevél
1/2 ek vaj
frissen őrölt bors

A céklát vékonyan meghámozzuk, és 1x1 cm-es, vagy picit kisebb kockákra vágjuk. Egy vastagtalpú lábosban felolvasztjuk a 1/2 ek vajat és kevés borssal 10-15 perc alatt megpároljuk rajta a céklát, figyeljünk, hogy ne főjön puhára.
A céklalevelet vékony csíkokra vágjuk.
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, 2-3 evőkanálnyi főzővizet hagyva rajta. Belekeverjük a szarvagombás vajat, és a céklalevelek felét. Fedő alatt két percig pihentetjük. A szarvasgombás tésztát tálaláskor egy tányérra halmozzuk, szétterítjük, a közepére kanalazzuk a céklakockákat, és megszórjuk a maradék a céklalevéllel.





Szarvasgombás receptek még.

Szarvasgomba Chili&Vaníliánál.

Szarvas gomba a Kifőzdében.

1 comment:

Tintaleves said...

Elmegyek, hátha lesz olyan sátor, ahol kigyógyítják a tavaly szerzett szarvasgombatraumámat.